Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- گمرک جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی پست ایران تفاهمنامه تبادل الکترونیکی اطلاعات را امضا کردند تا شمار سازمان های عضو سامانه جامع گمرکی و همکار در پنجره واحد تجارت فرامرزی به 29 مورد برسد.

به گزارش ایرنا از تارنمای گمرک جمهوری اسلامی ایران، «فرود عسگری» رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران و معاون وزیر اموراقتصادی و دارایی و «حسین مهری» مدیرعامل پست جمهوری اسلامی ایران و معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، امروز (چهارشنبه) این تفاهمنامه را امضا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این تفاهمنامه براساس موافقت‌نامه‌های سازمان جهانی گمرک (دبلیو.سی.اُ) و اتحادیه پستی جهانی (یو.پی.یو) به استناد قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون تجدیدنظر شده کیوتو در مورد ساده‌سازی و هماهنگ‌سازی تشریفات گمرکی و قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون پستی جهانی به امضا رسیده است.
هدف از انعقاد این تفاهم‌نامه افزایش همکاری‌های دوطرفه به منظور تسهیل و تسریع در انجام تشریفات گمرکی مربوط به مرسولات پستی است که با رعایت سرعت، امنیت و کارایی، با استفاده از فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی و تبادل اطلاعات الکترونیکی فرآیند عملیات ترخیص گمرکی اصلاح و بهبود یابد.
بر پایه تفاهمنامه، اطلاعات اقلام صدوری و اشخاص صادرکننده به منظور انجام نظارت‌ها و کنترل‌های لازم به صورت الکترونیکی مبادله می‌شود.
همچنین گمرک با استفاده از ظرفیت مفاد ماده 84 قانون امور گمرکی نسبت به اعطای نیابت گمرکی در پذیرش مرسولات به خارج از کشور اقدام می‌کند.
در بخش واردات یا ورود مراسلات پستی نیز به منظور نظارت و کنترل کالای ورودی، دسترسی به داده‌های الکترونیکی برای 2 طرف فراهم می‌شود.
همچنین در اجرای ماده 39 آیین نامه قانون مقررات صادرات و واردات و بند 11 ماده 5 قانون اساسنامه شرکت ملی پست باید نسبت به ارائه فهرست شرکت‌های خرید اینترنتی از سوی پست به گمرک به طور مستمر اقدام شود.
همچنین برای کاهش میزان ترانزیت به سایر استان‌ها و ایجاد وحدت رویه در انجام تشریفات گمرکی و تسریع در ترخیص مرسولات پستی، تشریفات ترخیص همه مرسولات در گمرک امانات پستی تهران صورت می‌گیرد.
تفاهم‌نامه های دوجانبه گمرک با سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان ملی استاندارد درخصوص مرسولات پستی به عنوان 'مصرف شخصی' تا زمان اعتبار ساری و جاری است و تشخیص مصرف شخصی مراسلات پستی با گمرک خواهد بود.
تفاهمنامه تبادل الکترونیکی اطلاعات میان گمرک و شرکت ملی پست به روان‌سازی و تسهیلات در فرآیند ترخیص و انتقال مرسولات پستی به گیرندگان و در عین حال نظارت‌های قانونی منجر می‌شود.
با به اشتراک‌گذاری داده‌ها و اطلاعات کدگذاری شده، شناسایی و بررسی محموله‌های پستی و همچنین گیرندگان این محموله‌ها به شکل سیستماتیک انجام می‌شود.
22 سازمان همجوار مجوزدهنده به منظور ترخیص، سایر سازمان‌های نظارتی و مرتبط در بخش تجارت خارجی شامل نیروی انتطامی، سازمان بنادر و دریانوردی، سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، سازمان اموال تملیکی، سازمان امور مالیاتی، سازمان تعزیرات حکومتی و شرکت پست جمهوری اسلامی ایران روی پنجره واحد تجارت فرامرزی اطلاعات تبادل می‌کنند.

برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام*9186*1961* تنظیم: هما همت خواه* انتشار: مریم مسعود

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۵۵۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد

به گزارش علم و فناوری آنا از سازمان ملی استاندارد، مهدی اسلام پناه در این دیدار که در حاشیه نشست اسمیک، برگزار شد با اشاره به امضای موافقتنامه شناسایی متقابل در حوزه استاندارد و ارزیابی انطباق بین دو سازمان که سوم اردیبهشت جاری به امضا رسیده است، تاکید کرد: لازم است برنامه اجرایی برای عملیاتی شدن تفاهمات در اولین فرصت تنظیم و امضا شود.

وی با اشاره به اراده روسای جمهور و مسئولان دو کشور برای ارتقاء همکاری‌ها و افزایش حجم مبادلات تجاری، گفت: در منطقه، صرفا دو جمهوری اسلامی وجود دارد و آن هم جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان است و این امر مسئولیت ما را در برادری دینی و مشارکت جدی‌تر در همکاری‌های دو جانبه بیشتر می‌کند.

نمایندگان پاکستان که در اجلاسیه هیئت مدیره اسمیک به عنوان (vice chairman) حضور داشتند، ضمن تاکید بر ارتقای همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف استانداردسازی و پذیرش متقابل استاندارد‌های یکدیگر امضای برنامه اجرائی را اقدامی فوری و ضروری قلمداد کردند.

همچنین طرفین برای همکاری در حوزه حلال نیز مذاکره و به تفاهم رسیدند.

هیئت ایرانی که به سرپرستی اسلام پناه در این رویداد شرکت دارد، علاوه بر هیات پاکستانی با سایر هیئت‌های شرکت کننده دیدار‌های جداگانه‌ای را با هدف گسترش همکاری‌ها و ارتقا سطح فنی دو طرف برگزار و در این خصوص مذاکراتی نیز انجام شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پست فارس ظرفیت مناسبی برای توسعه تجارت الکترونیک دارد
  • لزوم الصاق پیوست‌های فرهنگی و امنیتی در طرح تفصیلی شهری
  • در دیدار روسای گمرکات ایران و عراق چه گذشت؟
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • چالش تازه طلا فروشان با ثبت اطلاعات
  • ارائه تسهیلات در مرزهای گمرکی/ روان سازی امور گمرکی زائران اربعین حسینی
  • جنجال جدید طلافروشان
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد